Hoofdinhoud

Stan van Erp: Sinds m'n 10e kom ik al bij Markant

Als je ‘van Erp’ bij Markant Zonweringen hoort, weet je eigenlijk al genoeg. Dat moet familie van Manfred en Margitta zijn. Maar Stan is niet zomaar familie. Deze 23-jarige Geffenaar is de zoon van.. Met dezelfde enthousiaste instelling monteert hij zonwering door het hele land voor het Bossche familiebedrijf. En dat bevalt super. Toch Stan?

Stan vertelt: 

Zeker weten. Ik denk dat ik 10 was toen ik voor het eerst wat klusjes bij Markant mocht doen. Het begon met het stofzuigen van de showroom. Toen ik 14 werd mocht ik mee de bus op en sinds mijn 16e sta ik al in de winkel. Tegenwoordig ben ik vooral veel onderweg als monteur. Dat vind ik harstikke mooi werk. Samen met mijn vaste collega Willie monteren we rolluiken, screens en lamellendaken door het hele land.

 

 

Kei leuk maar ook hard werken

Rond half 8 rijden we altijd aan bij Markant. De ene keer voor service. De andere keer voor het monteren van een rolluik of een screen. De afwisseling bevalt me goed. Zo zie je de zonwering van meerdere perspectieven. En dan sta ik op zaterdag vaak ook nog in de winkel. Haha ja, ik ben inderdaad graag bezig. Stilzitten is niet mijn ding. Dat heb ik van geen vreemde, ik zie bij ons pap en mam precies hetzelfde.

 

 

“Het botst soms ook wel eens met ons pap en mam hoor.”

 
Uiteindelijk komen we er altijd samen uit

Het blijft toch een soort familiebedrijf. Dat vind ik mooi. Gewoon de gezelligheid en veel voor elkaar over hebben. Op vrijdagmiddag nog even een pilsje pakken met z’n alle. Mooi is dat. Al botst het soms ook wel eens met ons pap en mam hoor. We kunnen alledrie wel een beetje eigenwijs zijn, al geven we dat niet altijd toe. Maar uiteindelijk komen er altijd samen uit, want we willen allemaal het beste voor de klant.

 

Naast het werk ben ik net zo druk. Ik ben eigenlijk bijna nooit thuis. Ik spreek veel met vrienden af. Voetballen zit er door m’n knie helaas niet meer in. Maar ik ben 3 á 4 keer in de week in de sportschool te vinden. Als het ook maar even kan zoek ik de gezelligheid op.

 

 

De volgende stap

Een tijdje terug heb ik de opleiding Ondernemen en Retail aan ROC de Leijgraaf afgerond. Over het stukje ondernemen hoop ik de komende jaren bij Markant nog veel te leren. Aan m’n leermeester kan het natuurlijk niet liggen hè, haha. Maar vooral met beide benen op de grond blijven en elke keer weer het beste voor de klant proberen te leveren. Dan komt de rest allemaal vanzelf!

 

 

Stan van Erp